Европейският съюз с ултиматум към Фейсбук, Туитър и други социални

...
 Европейският съюз с ултиматум към Фейсбук, Туитър и други социални
Коментари Харесай

ЕС иска Фейсбук и Туитър да изчистят речта на омразата от платформите си

 Европейският съюз с ултиматум към " Facebook ", " Туитър " и други обществени мрежи, оповестява CNN. Брюксел ги прикани да изчистят платформите си от наличие с тирада на омразата. В противоположен случай ги чакат наказания.
От години европейските регулатори притискат обществените мрежи по-бързо да изтриват расистко или подтикващо към принуждение наличие от платформите си. Но търпението на Брюксел се изчерпва, отбелязва медията.

Още от май предходната година софтуерните колоси, в това число " Майкрософт " и " Google ", дават обещание да го създадат, само че съгласно Европейската комисия те не работят задоволително бързо.

" Ситуацията не е устойчива: в над 28% от случаите лишава повече от една седмица на онлайн платформите да отстранен нелегално наличие ", означи Мария Габриел, еврокомисар по цифровите технологии.

Комисията разясни, че ще разиска опцията за използване на нови закони за справяне с казуса, в случай че платформите не подхващат " бързи дейности през идващите месеци ".

Брюксел желае фирмите да влагат повече в засичане на тирада на омразата и да работят с доверени лица, които са подготвени да отсяват наличие, което съставлява тирада на омразата.

Също по този начин Европейска комисия желае фирмите да работят повече по предотвратяването на наново появяване на нелегално наличие.

Наказанията могат да бъдат сурови. Европейски Съюз глоби компании, които не съблюдават прецизно разпоредбите, отбелязва американската медия.

Тя напомня, че по-рано тази година " Google " беше глобен да заплати 2,8 милиарда $ за нарушение на антимонополното законодателство. Вчера пък Европейска комисия разгласи, че ще санкции производителя на тежки транспортни средства " Скания " поради присъединяване в картел. Глобата е в размер на близо 1 милиард евро.

През април немското държавно управление утвърди проект за налагане на санкции в порядъка на 50 милиона евро на обществените мрежи, в случай че не трият информация с тирада на омразата и подправени вести.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР